sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Sunnuntaina


Alkukesän auringossa asennettiin kasvihuoneen parioviin verhot, jotka olen virkannut n. 20 -vuotta sitten pirtin eteisen välioveen. Koska eteisen ovessa on nykyään ensimmäinen Tiffanyni, ei siihen voi enään verhoja ripustaa. Etsin blogistani kuvaa lasiovesta, mutta en löytänyt kuin yhden kuvatun kulman. Pitänee näyttää se myöhemmin.
Takaisin verhoihin. Eihän niille meiltä löytynyt ainuttakaan kivaa ripustussysteemiä, minun oli pakko päästä kirppikselle kiertelemään. Löysin ensin yhden, jonka toivoin sopivan leveydeltään oveen. Ja kyllä se olikin kiva. Verhon ripustuksen kanssa ei tarvinnut miettiä, kunhan vain nostelin verhon telineen koukkuihin.
Toisen telineen löysin hiukan myöhemmin, sekin sopi täydellisesti paikkaansa.

Koska kasvihuoneen päädyn pariovet ovat erilaiset, ovat verhotkin hiukan eri korkeudella.
Mutta ei se minua haittaa, näitä on ihan kiva katsella lasipöytäni äärestä, taustalla näkyvistä ikkunoista, jossa olen viime päivinä viettänyt aikaa aika tavalla.
Kasvihuoneessa en ole paljon ehtinyt istumaan, vaikka siellä onkin nyt hyvin tilaa. Läpiajona päästä toiseen, kastelukannu kädessä huiskin vettä jokaiselle kasville.


Huoneen kattoon ripustettu polkupyöränvanne on alkanut peittymään kivasti mustasilmäsusannan köynnöstäessä pinnojen ympärille.

Keväällä siemenistä alkuun laittamani taimet olivat hiukan kituliaan oloisia, mutta kasvun alkuun päästyään ne ilahduttavat kukinnallaan iloisesti.
Meillä kun väki on pitkähuiskeeta, nostelin tirpat ruukun reunoille ettei kukaan löisi päätänsä istutukseen.

Palasin tänään miähen kanssa kasvinhakupaikkaan ämpärit ja noukkurit matkassa mukana. Muutaman tunnin rupeaman jälkeen meillä oli saaliina n. 7 ltr mustikoita, joita sitten kotona perkasimme toisen mokoman pari tuntisen ajan.

Olen huomannut, ettei blogiini onnistu kommentoimaan, enkä saa kaikkia kuviakaan liitettyä ensi yrittämällä.

5 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen kasvihuoneesta ja käsitöistä. Virkatut verhot ovat kivat ja metallinen ripustus systeemi vallan ihana. Ja kukkaset, miten saatkin ne niin kauniiksi ;D

Anneli kirjoitti...

Jospas tää nyt onnistuisi, eilen ei päässyt millään kommentoimaan ;((

Voi juku, kun kivat verhot ja kaikki muutkin koristeet sinun kasvihuoneessasi on. Ja tuo verhojen kiinnitys systeemi on ihan huippu !

Sini kirjoitti...

IHANAT nuo verhot! Ja mahtava idea tuo pyörän vanne! Kattelin ite just tuota mustasilmäsusannaa keväällä kun ostin kesäkukkia parvekkeelle mutta en keksiny mitään mihin sen sais kivasti kiipeemään. Toi oli mahti idea, otan sen ens kesänä käyttöön jos vaan muistan!

Heleena kirjoitti...

Hauskan kiipeilytelineen olet keksinyt Susannoille ja tirpat ovat suloisia!
Onnistui kommentointi.
Lämmintä viikkoa!

AlleyCat kirjoitti...

On tosi kauniit nuo verhosi, ja aivan ihanat ripustussysteemit olet löytänyt, tosi hauskan kiemuraiset, ottaisin itsekin mielelläni. Ja verhot kanssa :)

Hauska myös tuo polkupyörän vanne uusissa hommissaan !