perjantai 15. heinäkuuta 2011

Jalat tallaa tuttuja reittejä


Terveisiä neulontaystäville Tallinnasta!

Tässä lähtöaamuna kylänraitilla vanha virkattu huivi harteillani odotellaan linja - auton tuloa. Aikaiseen heräämiseen tottunut, enkä siltikään jaksanut innostua klo 4. 00 herätyksestä.
Mutta päämäärä, aurinkoinen Tallinna odotti meitä. Matkaan suuntasimme omalla väellä, neljän koplana.
Ilma oli kuin mainoksessa, aurinkoinen ja suotuisa, sateesta ei tietoakaan. Pika - aluksella yli ja tavarat hotellin laukkusäilöön, huoneita emme saaneet heti käyttöömme.
Suuntasin askeleeni tyttären kanssa Karnaluksiin suurten lankalaatikoiden ihanuuteen. En katsellut kellosta aikaa kauanko paikalla olimme. Saimme tehdä ostoksia melko väljässä tilassa mitä nyt laatikoiden välissä muutama asiakas teki omaa kierrostaan.
Takaisin keskustaan matkasimme ratikalla. Ekstoottinen kokemus!
Viru keskuksen puistossa söimme miähen syntymäpäiväleivokset, katsellen samalla ohikulkevia. Jalat kaipasivat välillä lepoa.
Pikainen käynti ostosten kanssa hotellilla iltamyöhällä ja uudestaan liikenteeseen.
Olemme useana vuonna tehneet iltakävelyn sataman vieressä olevalle rakennukselle, jossa on ollut ainakin jäähalli. Sieltä on upea näkymä joka suuntaan.
Vanhan kaupungin ilta on idyllinen. Mitä sivummalle suuntaa Raatihuoneentorilta, tiet kaventuvat ja ihmisvilinä on rauhallisempaa.

Löytyy paljon nähtävää, salaisia puutarhoja ja ihastuttavia kahviloita.
Käsitöitä ja mielenkiintoisia pikkukauppoja suurten markettien vastapainoksi.
Niinkin paljon kuin Tallinna vetää kesäkaudella turisteja puoleensa, emme nähneet ainuttakaan tuttua kasvoa ennen kuin... menin yksinäni Sadamarkettiin hametta itselleni ostamaan.
Näin tätini miehen joka ei taatusti yksin viihtyisi vaatepuolella. Tiesin ettei loppuporukka samasta matkaseurueesta olisi kaukana. Kohta jo äänestä tunnistin äitini ja tätini!
He olivat tulossa Riikasta ja kuluttivat hetken aikaa ostoksia tehden.
Kotimatkan teimme eri laivoilla, heidän kyytinsä lähti meitä aiemmin, mutta me ohitimme merellä, meillä kun oli pidempi kotimatkakin, olimme hiukan kiireisempiä ;) Heiluttelimme laivan kannelta lähtösatamassa ja ohitettaessa.

Kuvailin hiukan ostoksiani,matkalaukun täytettä.

Harmaan langan osti tytär omaa puseroaan varten, jonka minä neulon.
Kaikki langat eivät ole Karnasta. Jotenkin vain osasin johdattaa matkaseurani kaikkien ihanien lankakauppojen ovelle, tahtomattani...
Vajaan 4 kg uusia pehmeitä palleroita, eli todella vähän aiempiin vuosiin verrattuna.

Pikkusälä, puikot, nukkekotiostokset ja askartelutarvikkeet sulloin kaikki samaan kassiin. Siinä on hetkeksi selvittämistä ennen seuraavaa matkaa, jonka tekee miähen työporukka. Tahtoo mukaan.

Kotimatkalla kuuntelimme vielä omassa autosta 24. 00 uutislähetystä, haukottelimme ja raahauduimme pian sen jälkeen pirtille ja omiin sänkyihimme.

Matka oli ihana, koti on paras.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Vaikka olisi kuinka vanha huivi harteilla, niin nätti se on !

minun oli vaan pakko selata tosi nopeasti nuo langat läpi, olen niin kade niistä :))

Eila kirjoitti...

Voi kun kiva reissu, minäkin tykkään Tallinnasta TOSI paljon, lähtisin sinne vaikka heti:)

Anonyymi kirjoitti...

Voihan vitsi, mikä ihana määr'ä ja värit lankoja.Kateus minusta pois.Kaunis se vihreä huivisi, enkö ole nähnyt sitä?äiti

tia kirjoitti...

Hieno tuo huivisi, samanlaista väriä täällä kartongeista stanssaan.
Mukava reissu teillä ja mahtavan määrän kivoja lankoja ym. hankit, ehkä vähäksi aikaa riittää.
Harmi kun siellä ei ole oikein näitä kortteilu tarvikkeita.

Eija kirjoitti...

Paljon ihania lankoja olet ostanut. Minä olen jo ilmoittautunut nuorisoseuran lankamatkalle ;D

pirle kirjoitti...

Antoisa matka, hyvä kun on tuttu kaupunki. On muuten raikas ja nuorekas matka-asu sinulla; kesäinen huivi ja kiva helma tunikassa :)