maanantai 13. heinäkuuta 2020

Heinäkuun kukkivia

Nurmi näyttää niin vihreältä, vaikka onkin aidan tällä puolen. Sitä ei ole nyt ajettu yli viikkoon, mutta ei se ihan hoitamattomaltakaan näytä. Kävin taas nostamassa huvimajan amppelit ja laatikkokukat telineisiinsä, vaikka kaatosade varmasti täytti astiat taas ääriään myöden.
Odotan isotähtiputken avaavan kukkansa. Sain viime kesänä tämän alun ja se on hyvin juurtunut. Alkukesästä ostin hivenen tummemman eikä siitä ole vielä kukkimaan. 
Humala on saanut hyvän otteen männyn kyljestä. Vuosia se on kiipinyt tähän korkeuteen.
Onko siankärsämö tuttu kasvi? Valkoisenaan ja kukinnon loppuvaiheessa vaaleanpunaiseksi muuttuva siankärsämö on aika kaunis myös jalostettuna versiona.


Puutarhan vesialtaalla on kukintansa aloittanut jalopähkämö.
Terassin suojassa kesäkukat saavat kaiken huomion.
Koska kesä ja loma, lähdetään kuvaamaan hiukan kotia kauemmaksi.
Jättiukonputki kuuluu luonnosta poistettaviin kasvilajeihin. Me emme tehneet tälle yhtään mitään, koska, olimme turisteina liikkeellä ilman tarvittavaa suojavarustusta.
Lisää kukkivia löytyy aina niin ihastuttavasta Tampereen Tallipihasta, jonka suloiset pienet ja suuremmatkin rakennukset kätkevät suojiinsa taitavien tekijöiden käsitöitä ym.tuotteita.
Tämä verenpisara vaatii jo himpan enemmän tilaa talvisäilytykseen.
Tämä taitaa täyttää jo omia talvisäilöjään.
Pidän asetelmista, joissa on näyttävyyttää, rohkeutta, korkeuseroa ja se tuodaan kauniisti esille.
Joka puolella kukkii.
Näiltä istuimilta voi katsella Tallipihan kesäistä menoa ja ihastuttavia kukintoja.
Pikkurilli pystyssä kello viiden tee.
Kun valinta on osaava, on hautausmaan kukkaseksi mielletty annansilmäkin todella kaunis ja viehko. Voiko paljon helpompaa kukkaa olla!?
Myös täällä kukkii.
Ja jos tässä kuvassa ei kuki suoranaisesti, niin me olemme syömässä Ansarin kahvilassa Naistenlahdessa. Lasisessa kasvihuoneessa kielen vie mukanaan niin suolainen, kuin makeakin.




2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Tallipihalla olen käynyt jokunen vuosi sitten. Kiitos muistutuksesta, sinne pitää mennä käymääm vielä tänä kesänä, kun on niin lähellä vanhempieni kotia. Varmaan sinne on on tullut taas uutta.

TeSa kirjoitti...

Pienet rakennukset ovat varsin suloisia käyntikohteita. Miljöö on kaunis.
Kun kävelee Näsinrinteeseen, Miladivan upea loisto ja sieltähän näkyy Tammelan uudet rakennukset.