torstai 16. heinäkuuta 2020

Lämpöä? Taas sitä saa!

Kasvusto on rehevöitynyt kunnolla menneiden viikojen vesisateissa. Tykkään. Ulkona on ollut kiva puuhailla, kun ei ole ollut niin lämmintä, kuin taannoin. Tykkään. Matkustaminen on ollut kivaa, kun ei hiki valu noronaan ja olo pysyy freesinä. Tykkään.
Kesäkukkaistutukset ovat kasvaneet kuin huomaamatta valuviksi asetelmiksi. Intianminttu ja leventelin huumaava tuoksu heinäkuun illoissa on huomiota herättävä. Tätä minttua on saatava ensi kesänkin asetelmiin. Oli melkoinen metsästäminen löytää nämä kaksi tainta.
Laventelista voisi käydä taittamassa muutaman oksan ja antaa tuoksun levitä myös kotiin. Tosin kaikki eivät pidä laventelin tuoksusta. Haaveissani kuljen ranskalaisen laventelipellon reunaa...
Tähtisilmät ovat onnistuneet ilahduttamaan runsaalla kukinnollaan tänä kesänä. Joinakin vuosina kasvu on tyrehtynyt lähes kokonaan tai olemattomaksi. Silti halusin kokeilla jälleen kerran miten se kasvaa ja kukkii näin paahteisella paikalla.
Käynti Suomen Kasarmin Aarteissa on aina yhtä riemastuttavaa. Olen kesän aikana etsinyt pergolaan lasista AIV-puolloa korin kanssa ja sellainen oli sitten saatava. Heti sisälle mentyäni löysin tämän ja miäs kassalle. Tai pankkiautomaatille. Ei täällä käynytkään pankkikortti maksuvälineenä.
Pikkaisen siistin pullon pintaa ja kannoin pullon hiekkapatjalle. Mennyt aika saa näkyä niin monin eri tavoin ympärillämme. Meidän aiv-liuokset myytiin tylsissä muovikanistereissa, jotka palautettiin takaisin meijeriin. Osa kanistereista jäi omaan käyttöön ja sittemmin niisä on tehty puunkantotelineitä.
Uusin tulokas täydentää kokonaisuutta ja miellyttää omaa silmää.
Huomaa pilvien uhkaava sävy.
 Kaukaisuudesta kuului ukkosen jylinää ja pian saimme kunnon vesisateen.
Kesästä pitää nauttia kaikilla aisteilla!



3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Ah mitä yksityiskohtia!
Ja nyt tiedän, että AIV olikin nestemäistä.
Ihailen vaan täällä näitä kaikkia asioita, enkä pääse käyntiin..pitäis siivoja ja leipoa.

satunNainen Paula kirjoitti...

Ai, nuo onkin Artturi Iivarin pulloja!?
Olen aina kuvitellut, että niissä olisi pantu vähän reilumman kokoisia kotiviinisatseja...

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille. Osa lasipulloista on viiniastioita, mutta ennen muovia, lasia käytettiin liuoksiin. Saattoi olla, että näissä on ollut pantti, kun ei liiemmin ole tarjolla. Muistan, että mekin palautettiin muovikanistereita.