torstai 6. joulukuuta 2018

Kranssi

Jouluisten askartelujen aika iski jälleen kerran. Joka vuosi sitä miettii, että vieläkö tarvitaan jotain, kun kaikkea on jo, mutta eihän sitä kissa (hatshii!!) karvoistaan pääse, enkä mitä voi mitään itselleni. 
Nyt valmistui jotain nopeasti, kun modasin valmiin kranssipohjan hiukan täyteläisemmäksi. Syksyllä ostamani risukranssi on valmiiksi vaalea, eli sen kanssa en alkanut sutaamaan lisää maalia. Vain käpyihin lisäsin himppasen vaaleanpunaista.
Työ oli nopea ja helppo tehdä. Ostin Finnmarista mehikasvin oksia, sekä useamman kerran blogissani näkyneet vaaleanpunaiset soft-ruusut. Näitä ostin paljon, aina kun näin jossain myynnissä. Pienet helmikimput, valkoiset ja punertavat ovat myös Finnmarin myymälöistä.

Katkoin ensinnä mehikasvioksat pienemmiksi, pujottelin ne kranssipohjaan. Ruusut limittelin helmikimppujen kanssa sopusuhtaisesti, nekin ilman liimakiinnitystä.
Ainoastaan käpyjen kiinnitykseen käytin liimaa. Kun en nyt löydä, remppa, kuumaliimaani, käytin Pattexia. Pysyy tosi hyvin silläkin.
Lopuksi leikkasin Sokokselta ostamani pitkänhuiskean helminauhaoksan osiin ja kieputtelin kaiken aiemman materiaalin lomaan, niin, että työstä tuli ilmava.
Tyyliltää luokittelisin vintage, runsas ja valtava! Tällä on kokoa varmaan 70 cm.
Pyysin päästä Ikeaan katsomaan mitä uutta joulu onkaan tuonut valikoimaan. Olihan se. Sieltä tuli ostettua jos vaikka mitä, mutta se mitä varta vasten mentiin ostamaan, ei saatu. Hyvä syy mennä uudestaan.
Pieni lintukoriste on hilpeä helminauhoineen. Se sopii hyvin yhteen joskus rompepäiviltä ostamani lampun ja huomaamatta lisääntyneen turkoosin mukaan.
Kaunis kukkakynttilä on lahja miniältä.
Kaikenlaista keräilynkohdetta sitä huomaa omaavansa. Kävynmuotoisissa kynttilöissä on kaunis pinta.
Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää ja kaunista itsenäisyyspäivää vaaleanpunaisin lasein =)

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvää ja mukavaa Itsenäisyyspäivää!

Liisa kirjoitti...

Kaunis ,tosi nätti kranssi!
ihanat ja tunnelmalliset kuvat.ja
paras tuo "kalkkuna" helminauhoineen:)
Hyvää itsenäisyyspäivää!!

Liisan kotona kirjoitti...

Ihana kranssi ♥️ Itsekin noita Finnmarin ruusuja valkoisina olen rohmunnut ja käyttänyt moniin askarteluihin. Kiva koriste Ikeasta. Mukavaa itsenäisyyspäivää 🥂

Omppumato kirjoitti...

Oi, miten ihana kranssi. Niin romanttinen ja herkkä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

TeSa kirjoitti...

Kiitos kaikille.

Saija kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus, hienostunutta tunnelmaa!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija.