lauantai 1. joulukuuta 2018

Puikkojen kilinää

 Vieläkö on mietinnässä mitä laittaa joulupakettiin? Pehmeitä paketteja vai kovan? Molemmat käy. Jos ei aivan ennätä saada valmiiksi ennen joulua, tulee se joulu ensi vuonnakin. 
Sain kaksi ihanaa neulekirjaa blogiarvosteluun, Pirjo Iivosen Unelmien neuleasut ja Lumi Karmitsan muhkeat sukat. Molemmat ovat niin upeita teoksia, ettei niitä sovi unohtaa pinon alimmaksi, vaan niitä voi ja kannattaa selata usein. Kirjat tykkäävät silittelystä ja aivot, no tiedätte, raksuttaa uusia suunnitelmia ja hankintoja.
 Iivosen kirjassa tyyli viimeistellään neuleasusteilla, syksystä kevääseen. Asustesetti sisältää 2-3 yhteensopivaa osaa. Lapaset ja päähineet ja osassa settejä on vielä kaulahuivikin.
 Ohjeet ovat selkeitä suuria ruutupiirroksia tai selkokieleinen sanallinen. Kymmenen erilaista mahdollisuutta luoda oma kokonaisuus. Langoissa minulle monta uutta tuttavuutta, eikä vaihtoehtolangoista mainintaa. Lopputeksteissä on hyvä lisä lankoja myyviin nettikauppoihin.
 Toinen ihastusta herättävä kirja on Karmitsan sukakirja, jossa paneudutaan vain muhkeisiin lankoihin. 21 uutta sukkamallia, joissa palmikot ja yksityiskohdat houkuttavat.
 Yksivärisissä mallineuleissa kuviot erottuvat hyvin ja luovat mielikuvan oman tuotteen valmistamisesta.
 Kirjoneulesukkiin voisin pompata koska vaan, nyt kyllä kelit jäädyttävät varpaat.
 Kirjoneuleohjeet on selkeitä ja helppolukuisia. Palmikkosukissa onkin sitten omat haasteensa.
 Toineen toistaan taidokkaampia ohjeita, joita harkitaan vakavasti tehtäväksi.
 Useampaa sukkapariin voi napata lankakerän ruokakauppakäynnillään.

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Mistä näitä kirjoja oikein riittää? Vaikuttaa siltä, että tänä syksynä on tullut ennätyksellisen paljon kotimaisia neule- ym. kässäkirjoja. Ei siitä niin montaa vuotta ole kun oli vain enkunkielisiä kirjoja, joita sanaston kanssa tavattiin. Sitten niitä saatii käännettyinä. Suomalaisen suunnittelijan ohje kun oli Vogue knitting tmv lehdessä niin sitä hamstrattiin Akateemisesta niin että takahuoneessa oli 90 lehden pino odottamassa postitusta. Minä hain 8 lehteä blogituttaville lähetettäväksi.
Näin on maailma tältäkin osalta muuttunut hurjasti aika lyhyessä ajassa.
Mukavaa joulukuuta!

TeSa kirjoitti...

Ihan samaa mietin tätä kirjoittaessani, kuinka paljon näitä ilmestyy toineen toistaan upeampia ja sitä enkkulaisten pölyyntyvää pinoa, joka täytyisi laittaa pois.

Liisa kirjoitti...

Kauniita ,kirjat vain katsella.:)
sukkapuikot keskellä kämmentä:)

liisan kotona kirjoitti...

Voi ei, kun ihania kirjoja. Ihan alkoi sormet syyhyämään :D Mukavaa adventtia <3

TeSa kirjoitti...

Hei, kiitos samoin kaikille hyvää adventinaikaa.
Kivoja ja innostavia kirjoja voi vain katsella ja vihjata neuloville ystäville neuletarpeistaan ;)

Onneli Winter kirjoitti...

Sukkakirjaa voisi kyllä vilkaista...olen niin peruslaiska tekemään muuta kuin perussukkaa ja niihin raitoja(pitää saada nopeasti valmiksi). Muhkeat palmikot voisivat olla ihanat pujottaa jalkaan <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas mielenkiintoisia kirjoja molemmat. Upeita neuleita näyttäisi olevan

TeSa kirjoitti...

Perussukkiakin tarvitaan, saappaita täyttämään. Mutta pakkupakkasilla, tuleeko niitä, on kiva kietotua muhkeisiin asusteisiin.