sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Roosa nauha

 Saksan väki on laittanut joulun niin valmiiksi, ettei ole jäänyt kuin vähäisiä viimeisteltäviä tehtäviä ja kun nekään ei ole pakollisia, voi nauttia kiireettömyyden tunteesta.
Jouluradio soi jossain taustalla, tähtitorttujen tuoksu valtaa pirtin ja pernatuuvinki imeltyy puuliedellä.
 Siivoilin vielä ompelukoneeni ympäristöä, että saamme parit patjat sopimaan lattialle. Huomaa, tänne siirtyi edellisen työpöytäni läheisyydessä olleet seinähyllyt. Tai kolme, yhtä emme saaneet sopimaan tähän asetelmaan kepeästi.
 Koneen käyttömukavuutta lisää se, että kaikki tarvitsemani on kädenulottuvilla. Tosin ei tässä ole vielä kaikki. Toisen työpisteeni läheisyyteen on vielä tulossa muutoksia, jolloin osa materiaalista vaeltaa vielä paikasta toiseen.
 Löysin Finnmarista kivan saksitelineen käytössä oleville saksilleni.
 Nekin niin näppärästi koneen läheisyydessä. Mutta vain käsityökäyttöön.
 Kävin eilen Eurokankaassa ja ostin valmistuotteena tyynynpäällisen, Tunne, joka on väriltään passeli syksyllä pistelemäni työn pohjaväriin. Kangas on puuvillaa, samettisella pinnalla. Tyynynpäällisen suunnittelin sopivaksi juuurikin tuon lämpimän punaisen huopatyynyn pariksi.
Silitin kanavakankaan pistelemättömät reunat työn taustalle ja ompelin päällisen kiinni valmiiseen pintaan. Pikkaisen työ vetää vinoon, mutta pullea tyyny peittää virheet.
 Huopatyynyn tein opiskeluaikana ja se oli viime jouluna käytössä ensimmäistä kertaa.
 Kynttilät sytyttelin tuomaan tunnelmaa. Nyt niitä voi vielä poltella, kun tehotytöt eivät ole  tulleet.
 Ootellaan ensimmäisiä jouluvieraita, jotka tulevat viettämään yhteistä joulua kanssamme.
 

2 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Rauhaisaa joulua <3

TeSa kirjoitti...

Kiitos samoin.