tiistai 18. joulukuuta 2018

Kynttilänjalasta valaisimeksi

Olen taas käynyt notkumassa kaupoilla. Kävin toistamiseenkin. Ja ihan samassa kaupassa ja ihan syystä. Olen ihastunut valaisimeen! Villeroy & Boch simppeli ja kuitenkin niin kaunis, yksinkertainen muoto sai minut huokailemaan, kun näin tämän ensimmäisen kerran. Vain hinta jäi kaihertamaan. Olisin halunnut ostaa nämä pirtin ikkunavalaisimiksi, mutta yhteistuumin miähen kanssa suostuin poistumaan kaupasta ilman valaisimia. 
Jäihän nämä mieltä kaihertamaan siinä määrin, että aloin etsimään omaan Villeroytani varten osia. 
Kun vähiten etsin ja hain, tuli vastaani ihan täydellinen setti, niin etten meinannut pysyä nahoissani. Tammer Tukun Laterna kynttilänjalassa on monta mieluisaa muotoa ja osaa. Purin kynttilänjalat osiin ja etsin kaapista kirpparilta ostamiani kirkkaita puristelasisia leipälautasia, joihin kävin tekemässä työhuoneellani reiät. Samoin tein lampun päällä olevaa tuikkukippoon, joka on Askosta, toinen kippo Sweet & Things kukkakaupasta.
Miäs oli ostanut valaisimiin tarvittavat kierreputket ja muut hilppeet. Minulle jäi suunnittelu ja reikien teko. Miähelle kasaaminen ja sähköistys.

Olemme ennenkin tuunanneet kynttilänjaloista valaisimia, ja nyt taas. Kokonaisuus on himppasen pulleampi kuin alkuperäinen, mutta personoitu ja mieleinen.
Hyödynsimme kynttilänjaloista kaikki osat. Ainoastaan kynttiläpidikkeet jäivät odottamaan seuraavia projekteja. Työpöytäni yllä on nyt tarpeeksi valoa työskentelyyn. Eikä minun täydy notkua enää kaupoissa. Ainakaan valaistuksen vuoksi.

8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hieno ja kekseliäs. Kaikenlaista kivaa saa kun osaa itse tehdä ja ennenkaikkea on ideoita ja soveltamisen kykyä.

*VEKKI* kirjoitti...

vau miten hieno.

Sartsa kirjoitti...

Siellä on taas yhdessä tuumin alettu tuumasta toimeen! Hieno lopputulos ja vielä itetehty. Paljon parempi, kun kaupan.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava lamppu pari,olen lukenut ja ihaillut teidän tekemisiä,ja miettinyt että millaisen miehen oletkaan löytänyt rinnallesi, joka auttaa ja tekee kaikkea kanssasi!!

T. Maru

Saija kirjoitti...

Täytyy sanoa että hieno! Olettepa hyvä tiimi.

Irma kirjoitti...

Niin, ne tekee jotka osaa! Hieno lopputulosa, olet kekseliäs ja taitava:)

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Tulipa kaunis valaisin. Ihanaa viikonloppua sinulle ♥

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille. Haaveet ja unelmat eivät toteudu itsekseen. Onneni on miäs joka yrittää ja toteuttaa.