lauantai 29. joulukuuta 2018

Pieni irtiotto

Miäs oli varannut meille muutaman päivän kotimaanloman Turkuun, lyhyen ja kompaktin ajomatkan päähän kotoa. Turku on vuosien aikana tullut tutuksi juurikin näillä lyhyillä lomamatkoilla. Lähes aina samat tutut paikat tulee katsottua, mutta nyt tähän tuli muutos, kun halusin jotain ihan muuta.
Kolmen päivän aikana ehtii näkemään aika paljon, vaikka molempina aamuina nukuimme taas melkein onnemme ohi. Aamupala-aika on venytetty myöhäisemmäksi, mutta ei sekään aika meinaa meille riittää =)
Yövyimme Turun Caribialla ja hyödynsimme saamamme lahjakortin heidän palveluihinsa. Kylpylässä minä lässähdän. Olen kahta nuutuneempi, kun lutraan lämpöisissä vesissä ja nautin poreiden vetryttämästä kropasta. Olo on kuin kuminauhalla, kun kampean ylös altaasta. Joulun aikana on parin tunnin mittainen kynttiläuinti, jonne ennätimme toisena iltana. Kynttilät valaisivat kauniisti altaiden reunoja niin ulkona, kuin sisällä. Olisin viipyillyt kauemminkin herkistymässä.
Kun halusin nähdä jotain uutta, se yleensä tarkoittaa kivoja kauppakohteita. Ei niinkään maisemanvaihdosta. Ilman ollessa matalapaineinen, sumu verhosi kaupungin ja plussakeli notkisti tienoon lumiset maisemat. 
Yläkuvan kahvila, Avelia, oli kiva nähdä. Kahvila ja sisustuskauppa Ruissalon telakka-alueella on todellakin käymisen arvoinen paikka. 1890 rakennettu telakkarakennus sijaitsee merellisellä Ruissalon alueella. Sistuspuoli veti katsomaan mitä siellä onkaan tarjolla. Takassa loimotti tulet, seesteisyys ja yksilöllisyys rauhoitti mielen.
Keskustan alueella, Puutorin kupeessa, sijaitsee Tyttö ja vuohi. Täällä värikylläisyyden keskellä meitä palveli iloinen ja reipas myyjä, joka kertoi kaupan olevista tuotteista ja niiden tekijöiden saamasta kunnon palkkauksesta. Ihastelin kädentaitoa maailman eri kolkista. Taidokkaita helmi- ja rautalankatöitä. Ommeltuja kasseja, raheja, ja kodin tekstiilejä. Astoita ja pienesineitä, joilla jokaisella on takanaan taitava tekijä. 
Tähän kauppaan menin uteliaisuuttani, kun miäs laahusti perässäni luurin korvallaan. Nyt minullakin on pala lämmintä mieltä mukanani.
Ruoka- ja kahvipaikat määräytyivät sen mukaan, missä milloinkin liikuttiin. Puutorin vieressä sijaitseva Antell oli niin kutsuva, että ovesta peremmälle ja katsomaan mitä tänään tarjolla.
Omalle tarjottimelle noukin tuorepuuron, kylmä lounas, ja maittavan teen. Herkkuhetkeen pieni pulla. Jalat saivat hetken huilata ja saimme ottaa taas uuden suunnan.
Nuorimmainen on allekirjoittanut uuden kotinsa vuokrasopparin ja sinne etsimme kattovalaisinta. Ecotori kertaa kaksi palvelee kaupunkialueella ja navin ohjauksella löysimme sinne notkein liikkein.
Johan oli materiaali siistissä rivissä, värikoodattuina. Kaikki selkeästi esillä ja palvelu erinomaisen hyvää. Viidestä eri valaisinvaihtoehdosta tämä lähti mukaamme.
Kun halusin uusia käyntikohteita, etsin Jätti-Rätin tiedot. Voi pyhät pieksut miten suuri kangashalli! Miäs jäi parkkikselle vaihtamaan pyyhkijänsulkia, kun minä suikkasin kangaspakkojen sekaan. Silittelin, nostelin rullia. Ihastelin ja annoin mielikuvitukselle vallan. Mitä-minä-tästäkin-tekisin?
Vaikka sain aikaa kulumaan tunnin verran, en ostanut yhtään mitään. En vain yksinkertaisesti mitään. Ei se johdu siitä, että en halunnut. En vain tiedä missä vaiheessa ehdin tai jaksan. Liikkeitä on useampi, joten valinnanvaraa kyllä riittää.
Kolmannen päivän aamuna emme kumpainenkaan halunneet aamusta uimaan, vaan siirsimme ajatuksen jo toisaalle. Ennen aamupalaa suoritettu ulosmaksu ja loppujen kamppeiden pakkaaminen sujui vauhdilla. Naviin kirjattiin jälleen uusi osoite. Olen vältellyt lankakauppoja samalla tavalla, kuin kangaskauppojakin, mutta nyt sain tehtyä itselleni selitetyn tarpeen, kun huomasin Lankamaailman alennusmyynnin.
Tampereen myymälä on minulle kyllä tuttu. Sanoin miähelle, että älä ny nuukaile eurojen kanssa pysäköintimaksualueella, mulla menee kauan. 
Itse myymälä ei ole niin suuri, edes takahuoneen kanssa, kuin lähiseudullamme. Löysin myyjän avustuksella etsimäni langat ja vähän enemmänkin. Tämän vuoden langanostot ovat hyvin minimaaliset verraten aiempiin vuosiin. 
Hyödynsin useammassa kauppakeskuksessa alennusmyyntejä. Vaatekaupoille sillä mielin, että minun on pitänyt loppuvuoden miettiä ylleni työmatka-asu. Tähän mennessä minulla on ollut tarve vain työasulle. Nyt oma vaatekaappi sai himppasen lisää päivitystä.

5 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oikein mukavaa ja rentouttavaa "irti-ottoa" :) :)

Liisan kotona kirjoitti...

Kuulostipa kivalta reissulta. Miehille nuo naisten intohimot on joskus stressaavia. Hyvää uutta vuotta ♥️

TeSa kirjoitti...

Kiitos, samoin teille hyvää uutta vuotta.

Saija kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että olette kuin vakka ja kansi, siis miäs ja sinä :)) Saa oikein hyvälle tuulelle nämä jutut!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija =)