lauantai 22. joulukuuta 2018

Liivihame


 No nyt on joulumuorilla hame valmiina! Kangas oli ostettu ja maksettu jo hyvän aikaa sitten, mutta en sitten millään mahtunut ompelukoneen ääreen, kun kaikenmaailman härpäkkeeni valtasi niin perusteellisesti lattiapinta-alaa. Oli pakko tehdä reippaalla otteella tavaroiden uudelleen järjestelyjä, kun mekon valmistamiseen ei ollut aikaa kuin viikko. Joulumuorin asu oli pelkissä sukissa, eikä ne paljon pelkästään lämmitä.
Alun alkaen suunnittelin asustani mahdollisimman yksinkertaisen, helposti puettavan, lämpöisen, tarvittaessa viileän. Neutraalin ja niin ettei pukin asu jää varjoon, vaan omani. 
Ostin Eurokankaasta grafiitinharmaan villakankaan, VILMA, 40 % villaa, 60 % viskoosia. Kangasta ei voi vesipestä lainkaan, mutta reilu tuulettaminen on hyväksi. 
Piirsin Mekkotehtaan, aikuisten kirjasta, kaavan, jolla sain leikattua itselleni liivihameen. Helmaan leikkasin täysvinon kaitaleen ja loppu onkin historiaa. Hame valmistui melkein yhdellä istumalla, nappien ja huopakoristeiden käsinompelu toisella istunnolla.
 Minulle on kerääntynyt mahdoton määrä erilaisia pitsiliinoja, joita voin huolettomasti käyttää erilaisissa sisustusjutuissa ja käsitöissäni. Tähän hameeseen ompelin kolme nyplättyä liinaa, joilla sain hiukan särmää yksiväriseen kankaaseen. Koukkunauhan ompelu meni ihan siksakiksi, mutta jos pidän tossut vauhdissa aaton menoissa, ei kukaan ennätä sitä huomaamaan. Hameen helman toisessa reunassa on helmakaaroke ommeltu hiukan päällekkäin. Kiinnitin kolme suurta kulkusta kilkahtamaan askelteni tahdissa.
 Jos sääkarttaan on uskominen, vietetään joulu aika messevissä pakkasissa. Se lisääkin sitten haastetta minun pukeutumiseeni. Villatakki, jonka neuloin alkutalvesta, pääsee mukaan kierroksellemme. Vielä siitä puuttuu napit, mutta ei sitäkään kukaan huomaa, jos pidän edelleen vauhtia yllä. Pääntien ja kädentiet huolittelin mustalla resoorilla.
Asuani täydentämään neuloin vielä pitkän punaisen hiippalakin, jossa hyödynsin villatakista jääneen Nalle Colorin jämät, jotka häivytin resoorin päättyessä vähitellen sileän neuleen alkuun. Pitkän hiipan päässä on valkoinen pehmeä valmis tupsu.

7 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Kyllä niin hieno on nyt joulumuorin asu! Kyllä sitä ois voinut pelkissä sukissakin lähteä. Ois tarvinnut liikkua vaan tosi sukkelaan,ettei kylmä ehdi napata! Mä olen nimittäin kuullut huhua,että jonkun sun ystävän on luultu lähteneen reissuun pelkissä alushousuissa:D

Sartsa kirjoitti...

Ootte te hieno pari! Varmasti elämys koteihin, jossa vierailette. Rakkaudella, tunteella ja huolellisella valmistautumisella. :)
Onnea vakkarisopparista!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Jos ny mentäis vaan ihan siveellisesti 😁

KristiinaS kirjoitti...

Hienot vermeet teillä on.

Nina kirjoitti...

Kyllä kelpaa! Kauniit nuo pitsiset somisteet!

Oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille. Pikkaisen jänskättää huominen.

Saija kirjoitti...

Hienot on teidän asusteet! Vaivaa on nähty taas kovasti pieniin yksityiskohtiin. Ehdotin pojillemme, että tekisivät aattona pukkikeikkoja mutta taitavat olla siihen liian ujoja ja ehkä liian kapea poskisiakin :)