lauantai 12. syyskuuta 2020

Aurinkoiset syyspäivät

Pihassa on alkukesän, kuin loppukesänkukkijoitakin niin, että ollaan siinä mihin olen vuosien aikana pyrkinyt. Kesäkukilla saa kivasti lisättyä kasvua ja kukintaa perennojen joukkoon, kuten tämä kelloköynnös.
Valkoisin suurin kukin koko kesän yhä ylöspäin kurottanut köynnös on jaksanut kukkia monen monta ihanuutta.
Takapihan terassin reunoille laitettiin aurinkokennovaloja. Muutama maahan laitettava valo tuo kivasti iltahämärässä terassin rajat esiin.
Ostin Tokmannilta alkukesästä kolmella eri värillä kukkivan marketan, joka on omassa kasvualustassaan jaksanut kukkia koko kauden. Ja on vieläkin näin komea.
Olen pyrkinyt nyppimään siitä pois jo kukkineet, että siinä riittää virtaa pitkälle syksyyn.
Kaksi eri punaista ja valkoinen
Asteri on kiitollinen ja hyvin leviävä perenna. Se ei paljon itsestään huutele, mutta on erittäin viehko ja kukkii kauan.




Päivälilja
Lehtiä ja varsia on, mutta kukinto on heikonlaista.
Kärhö
Nauhus
Punatähkä


Syreenit eivät kukkineet jostain syystä alkukesästä. Edelleen mietin, että vetinen talvi sekoitti kasvukauden alun. Mutta, nythän tämä kukkii. Ja kukki muutama muukin syreeni elokuun lopussa.
En muista tämän nimeä, mutta suloisen pieni ja kaunis kukinto.
Nurmi täytyy ajaa vielä monta kertaa. Yön jälkeen moiseen puuhaan ei heti voi ryhtyä, vaan odotellaan iltapäivään, että kuivuu kunnolla.
Nyt kun vanha pirtti on pois, on suunniteltu yhtä ja toista. Niihin liittyy olennaisesti ruusut, joita meillä ei ole kuin muutama.
Tänä kesänä olen erityisesti mieltynyt unikoihin ja niiden kauniiseen kasvutapaan. Niin helppoja, värien kirjo on moninainen ja lajikkeiden kokoa on monenlaista.
Katseet on kääntyneet jo syksyyn. Ensimmäiset syyssipulit on jo ostettu, toiset tulivat postissa. Tilasin Mustilasta hiukan erilaisia laukkoja ja kivan Helinäkeiju-tuuliviirin, joka aseteltiin pergolan kukkapenkkiin tanssahtelemaan.
Hyvää viikonloppua teille kaikille, 

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Jep, marketta on koko kesän kukkinut täälläkin ja ahkerasti oon siitä kuihtuneet nyppinyt. Ilmeisesti tykkää siitä. Vieläkin on kukkia mutta näyttävät pienentyvän kooltaan.
Kaunis tuo kellokukka, iso onkin kello.

TeSa kirjoitti...

Onni saada hyviä taimia. Ilahduttaa hyvällä kasvulla.