lauantai 26. syyskuuta 2020

Kanervanpunainen

Neulelankajemmassani on marinoitunut vuosien ajan kaunis kanervan sävy. Seiskaveikka isolla 150 g kerällä. Onneksi kaikki kerät olivat samaa erää, sain neulottua reilun villatakin. Simppeli perustakki, jolla tulee olemaan käyttöä moniin menoihin. Olin tallentanut sekä lehden, Novita syksy 2008, että langan samaan käpsäkkiin, eli olisiko lankakin tuolta ajalta. Silloin Novitan langoissa oli  myynnissä Mamboa, Kaarnaa, Rosee, Teddyä ja Polkkaa. Ne muistuu kyllä hyvin mieleen.
Joku saattaa muistaa, kun Novita juhli silloin 80-vuotista taivaltaan ja osa neulomon porukasta, minä mukaanlukien, pääsi mukaan arvokkaaseen juhlaan.
Pitkähkö perustakki, malli 6, syvään uurrettu v-aukkoinen, jota voi täydentää kauniilla huivilla ja asustekorutkin näkyvät kauniisti kaula-aukosta. Olen erittäin tyytyväinen kaula-aukon onnistumiseen, kun yleensä toinen reuna aina liepottaa.
Näissä kuvissa neule valuu omalla painollaa kuvauspinnoilta. Kävin käppäilemässä kuivurinmäellä ja nakkailin neuletta milloin minkäkin pinnan päälle. Karistelin neulasia, sammalta, ruostepintoja ja välillä saveakin.
Ulkona kuviin saa oikean sävyn. Kuvailen yleensä samalla kertaa useamman postauksen kuvat, joita karsin, käytän ja välillä vain katselen.
Napeiksi valikoin punaista. Päätin, että en lähde nappikauppaan, koska pelkillä napeilla en pääse kuitenkaan ulos kaupasta. Nämäkin napit olen saanut ja niitä oli juurikin tarpeellinen määrä. Ei jäänyt yhtään yli.
En vahvistanut napinläpiä ompelemalla, mutta tarvittaessa nekin voi napakoittaa muutamalla pistolla.

 Huomaa kivat kurkisakset, Lidlin valikoimista
No, mikäs se tämä neule on? Se oli ja meni. En yhtään muista mikä tästä oli tarkoitus tulla, mutta pian se purkautui keriksi ja neuloontui villatakiksi.
En kastellut purettua lankaa ennen käyttöä. Takin takakappaleesta näkee, että lanka on purettua, vaikka pesaisin valmiin neuleen. Ehkä neule käytössä vuosien myötä oikenee.
Iltataivas on huikean kaunis. Aurinko on värjäytynyt tulenpunaiseksi, samoin kuu. Päivä näyttää aurinkoiselta, nyt syömään aamupalaa ja ulos töihin! Syksyn pihapuuhat kutsuu.

5 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Kiva neuletakki. Just varmasti moneen menoon sopiva ja on yksinkertaisen kaunis.

Saija kirjoitti...

Olet kyllä nopsa tekijä. Tässä on kova homma. Kaunis väri ja aikaa kestävä malli.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille ❤
Näitä perusvaatteita pitäisi suosia enemmän. Olis aina jtn päällepantavaa.

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä se on noin vanhat langat jo neuloakin ja neule käyttöön.
Juhlat tuli mieleen heti kun luin 2008 kapsäkin aarteista. Mä olin tehnyt juhlaan mekon lilanvärisestä silkistä, jonka poikani Ville oli tuonut Thaimaasta. Meidät kutsuttiin juhliin kaiketi siksi, että oltiin jotain äänestyksiä voitettu silloisessa Neulomossa.

TeSa kirjoitti...

Kun on tarpeeksi marinoituneita, tulee paljon muistoja.