sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Askartele paperista paperikoristeita

 Paperiaskartelu on yksi ikiaikaisimmista koristelumateriaaleista mitä omassa kädentaitohistoriassani olen kokeillut. Päivitän vielä tämän yhden kirjan ennen joulua, tänään siis tuplapäivitys, koska tämän kirjan ohjeilla onnistuu varmasti mietteliäinkin saamaan onnistuneet koristeet ja pienet lahjarasiat.
Minusta tässä Paula Pascualin Askartele paperista paperikoristeita on monta kivaa mallinetta ympärivuotiseen koristeluun.
 Koristeet ovat hyvin moderneja, kolmiulotteisia ja seesteisiä. Näistä puuttuu bling, bling, mutta jokainen voi halutessaan lisätä erilaiset koristeet oman mieltymyksensä mukaan.
 Kirjassa on 15 erilaista mallia, jotka leikataan suoraan kirjan sivuilta. Ei tarvitse kopioida, ei laminoida, eikä monistaa. 
Sinulla on kaksi värivaihtoehtoa, klassinen valkoinen tai paperin kääntöpuolella oleva väripapru.
 Joulun tehtäviin ehtii vielä joulukuusi, joulutähti tai lahjarasia, joista seuraavissa kuvissa joulukuusi ja -tähti.
Arkeilla valmiina piirrosviivoina olevat tähdet leikataan terävillä saksilla, leikkausjärjestyskin on ohjattu.
 Kuten kuusen kasaamisessa, tarvitaan tähdessäkin liimaa. Valmiiden töiden säilytyksessä ja pitkäikäisyydessä kannattaa miettiä kunnollisia rasioita, on nämä niin upeita.
 Kattausideoissa näkyy kaitaliina, edellä kuvattu joulukuusi ja pienet lahjarasiat, joista mallikuva alempana.
Kuvan vasemmassa yläreunassa kaunis ja kepeä mobile.
 Tällä aukeamalla näkyy sama enkelikoriste, mikä oli kansikuvassakin. Ihan sormia polttelisi aloittaa jotain ihan heti!
 Itse voi monistaa ohjeita omaan käyttöön, kuten tämän lumihiutaleen. Vaatii jonkinlaista näppäryyttä saada sakarat auki.
 Mobilen tähdet, joita on koko aukeamallinen.
 Ja tässä lahjarasia, joita voisi valmistaa vaikka tapetinpaloista. No, niitä nyt on kerääntynyt varastoon monesta eri syystä =)
Näitä voi valmistella vaikka joulun jälkeen, ensi vuonnakin on joulu. Minä aion nauttia joululomallani annoksen käsitöitä, mutta materiaalia en ole vielä päättänyt.


Ei kommentteja: