lauantai 7. joulukuuta 2019

Viimeistelyvaiheet

Tänään on saatu paljon aikaiseksi, vaikka kotona se ei näy liiallisena siisteytenä. Päinvastoin. Mutta, tavarat alkavat siirtymään paikoilleen ja verhot ikkunoihin, joista tässä postauksessa lisää.
Tässä kohtaa pieni katsaus valmiin mosaiikkipöytäni saumauksesta. 
Onnistuin saamaan kierrätyspöydän, jossa oli ehjä lasipinta. Tämän päälle olen tehnyt mosaiikkipinnan oheista värimallia seuraamalla. Kuva Pinterestistä.
Saumausaineen olen ostanut Mosaiikkimiljööstä, jonka tuotteet tulevat nopeasti postitse. Eri kädentaitomessuilta voi myös ostaa heidän tuotteitaan.
Olen sekoittanut sauma-aineen ohjeen mukaan. Pyrin tekemään heti työssä tarvittavan määrän, jota saa olla hivenen ylimääräistäkin, ettei työ keskeydy.
Työpöydän suojaus kannattaa tehdä hyvin. Omalla pöydälläni oli suuri muovi ja paksu pahvi. Kääntelin työn edetessä lasipinnan itselleni helpommaksi juurikin pahvia liikuttamalla. 
Levitän notkeahkon massan muovilastan avulla ristiin rastiin kauttaaltaan. Suojahansikkaat on hyvä olla käytössä työn aikana.
Olen säästänyt pienimmätkin superlonin palaset, että saan tasoittaa saumauksen pinnan. Kastelen sienen märäksi, mutta väännän sen ihan kuivaksi ja käyn kaikki saumapinnat lävitse monta kertaa, että aine peittää tyhjät kohdat. 
Reunat pyöristän kohti keskustaa. Toistan saman useamman kerran, pesten välillä sienen.
Jätän työn kuivumaan ja käyn siistimässä sen seuraavana päivänä. Pesussa ja saumauksessa käytettyä vettä ei saa kaataa viemäriin.
Valmis pinta on kestävä ja loput massat lähtee raaputtamalla lasin pinnasta.
Miäs teki pöydän runkoon ristikkäistuennan, koska lasi on nyt kertaalleen painavampi. Tukirakenne ei näy opaalin lasin lävitse.
On parempi olla ennakoiva, kuin harmitella jälkeenpäin, jos pöytä romahtaisi kesken kaiken =D
Valmis pinta miellyttää silmää. Se on vain ollut ihan piilossa tämän rempan aikana, etten ole voinut päivittää valmista työtä.
Pieni pöytä on muutenkin ollut niin kepeä, kun kaikkien  vuosikymmenien ajan meillä on ollut aina suuri pöytä pirtissä. Tätä on helppo ja kevyt siirrellä.
Samaan kepeytyyn pyrin, kun ompelin tänään valmisverhoja lyhemmäksi. Ostin seitsemän mittaa, joista jokainen oli vähän mitä sattuu. Yksi verhoista on leikattu ihan vinoon ja siinä olikin haastetta riistäjälle.
Pesin verhot, leikkasin ja ompelin. Miäs ripusti valosarjat nipsuihin ja minä ripustin verhot.
Kukkasten huonovointisuus alkaa näkymään valon vähäisyytenä. Siistittiin, poistettiin huonoja lehtiä ja oksia, imuroitiin monta kertaa. Aina jossain jokin varistaa. Pirtti näyttää tyhjältä ja selkeältä. Kortituolit ja osa kukkasista on vielä keittiössä. Suunniteltiin siirtävämme ruokapöytä jouluksi pirtin puolelle, mutta tänään ei jaksa enempää. On saunailta. Hyvää lauantai-iltaa teille kaikille,

4 kommenttia:

*VEKKI* kirjoitti...

Kiva mosaiikkipöytä. Sottaavaa hommaa, mutta lopputulos kyllä kruunaa.

TeSa kirjoitti...

Herää pieni lapsi, kun pääsee välillä sottaamaan.

Saija kirjoitti...

Tuo pöytä on tosi makee, ei löydy muilta!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija, omaperäinen näpertäjä iski jälleen.