tiistai 31. joulukuuta 2019

Tik tak, tik tak

Syntymäpäivälahjani miniältä
Nythän on taas vuosi loppumassa. On aika summata mennyt ja ottaa vastaan tuleva. Olemme saaneet iloita lastenlasten kyläilyistä puolin ja toisin. Nämäkin tehotytöt ennättivät joulukarkeloihin. 
Omat pallerot käyvät myös ihailtavan usein meitä katsomassa =) siis siirtämässä huonekaluja.
Jos jättäisin mainitsematta duunit, olisi iso osa vuotta mitäänsanomatonta. Työ pitää kiireisenä ja kiinni arjessa. Sain vakituisen työsopparin vuoden alusta ja samaan aikaan minulla on ollut käynnissä iltatyöt. Sekä keväällä, että syksyllä kolme kurssi-iltaa. Vaikka kalenteri on aina käytössäni, olen ollut välillä liikkeellä vääränäkin päivänä. Huoh! Ja nauruhymiö.
Lähialueiden tapahtumat, erilaiset elämykset, matkat autolla ja pärrällä, sekä kulttuuri saa meidät liikkeelle, kun vapaa-aikaa suunnitellaan. Niin musiikki, kuin teatteri-illat ovat lähikaupungeissa hyvin edustettuina. 
Ainoa puutos mistä jatkuvasti huomautan on kiakkoreissujen pois jääminen. En vaan saa miästä innostumaan asiasta. Kummallista.
Osan ajastani vie myös blogin päivittäminen. Olen seurannut ajan kulua kirjoittaessani. Tehdessäni hyvän päivityksen kuvineen ja teksteineen, kuluu aikaa 1-2 h kerralla. Tänä vuonna, tämä päivitys on 136. Noin joka 3.pv uusi juttu.
Samalla olen huomannut, että muu sosiaalinen media kuluttaa aikaani vielä enemmän ja joka päivä. 
Innostuin selaamaan Instaa ja sen tarjoamia kuvia, jäin koukkuun. Facessa viihdyn myös.
Kuluneena vuotena innostuin tosissani viherkasveista. Jokaisessa huoneessa vihertää. Jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa on lähes 70. Kulunut syksy on uuvuttanut osan kasvun. Siirrän, siivoan, kannan vettä, lannoitan, nypin huonoja. Olen muuttanut vapaa-aikani toimia niin paljon, että vielä ihmettelen ääneen, miksi valmiit käsityöni vähenevät vuosi vuodelta.
Jos olen panostanut sisällä oleviin viherkasveihin, panostettiin kesällä puutarhaan. Siitä erillinen päivitys kirja-arvostelun yhteydessä.
Kuten tuossa aiemmin mainitsin, käsitöiden teko on jäämässä aina vain enemmän ja enemmän taka-alalle. Harmi, sillä se on ominta aikaani.
Laskin, että tänä vuonna minulla on neljä kuukautta välissä, jolloin en ole saanut merkintää langankulutukseen. 
Siitäkin huolimatta lankavaje koreissani on ollut tänä vuonna 5, 795 kg.
Vuoden neuleeksi taidan valita tämän mekon, jonka käyttö on jäänyt vain pariin kertaan. Poikkeuksellisesti valitsen myös toisen työn, jonka valmistuminen ajoittui syksyyn.
Kausisisustaminen näkyy monin tavoin kodissamme. Samalla se pitää kodin kaaoksessa ympäri vuoden, mutta mitään ei jää piiloon vuosikausiksi.
Kodin remppaaminen on ollut olennainen osa myös kuluvaa vuotta. Suunnittelen, kokeilen, kikkailen ja taas mennään. Rautakauppojen ovenrivoissa on roikuttu useamman kerran.
Minä suunnittelen, miäs tekee. Olemme saaneet aikaan muutoksen, josta molemmat olemme olleet tyytyväisiä.
Osa vapaa-ajastani meneekin päivittäiseen selaamiseen mitä lähialueella on tarjolla. Kaikki materiaali ei tule meille, olen vain saanut useamman toimeksiannon. Varaan, ilmoitan ja noudamme. Hyväksytän aina asian miähen kautta, koska materiaalinhaku vaatii yleensä peräkärryn =)
Kulunut vuosi on ollut meidän näköinen. Tapahtumarikas, vauhdikas ja rönsyilevä. Jos innostun liikaa, jarru painaa. 
Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille mukana kulkeville. Terkkuja Maipille ja Anjalle!
Hyvää uutta vuotta, uutta vuosikymmentä teille kaikille,8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kiva, tiivis vuosikooste.
Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja miähelle:)

Sartsa kirjoitti...

Elämä on valintoja. Onneksi voidaan valita ne tärkeimmät ja parhaimmat. Silti jää kaihoisa mieli, kun ei voi valita kaikkea.
Isot käsityöt, isosti aikaa ja lankaakin menee paljon, niinkun näemmä sinulla. Toivoisin, että saisin alulle jonkin isomman työn, esim. villatakin tai -paidan itselleni. Se tuntuu kuitenkin niin "turhalta", kun tiedän, että pitäisin sitä tosi vähän, jos ollenkaan. Aiemmin tekemäni olen antanut pois, kun ne seisoivat kaapissa. ihan tekemisen ilosta vaan tekis mieli tehä ;) Sukkia on kiva tehä, kun niille on aina käyttöä. Lapset tosin yrittää toppuutella, mut ei ne voi mitään! ;D
Laitoin muuten sinulle kysymyksen tuon kommenttisi perään...

Intsu kirjoitti...

Hui,hui,sinun vuosi on sisältänyt niin paljon työtä,tapahtumia,menoa ja meininkiä,vilinää ja vilskettä!! Minä vaan hiljakseen lyllerrän. Mä sit aloitan uuden vuoden käsitöiden kanssa,sillä onhan meidänkin elämän tästä jotenkinpäin vaan jatkuttava,vaikka vaikeaa on. Oikein mukavaa,iloisia tapahtumia sisältävää Uutta Vuotta 2020 teille kaikille Ja Terhi kiitos tavattoman paljon kaikesta tsemppauksesta,tukemisesta ja koko kuluneesta vuodesta. Intsu

Liisa kirjoitti...

Tapahtuma rikas vuosi!,Teillä!
Sinun blogia on ilo lukea ,teette yhdessä ,olette yhdessä,olette yhtä:)
Toivotan kaikkea hyvää alkavalle uudelle vuodelle 2020 Teille molemmille!!

satunNainen Paula kirjoitti...

Iloa, onnea ja menestystä alkavaan uuteen vuoteen ja vuosikymmeneen, rakkaat ystävät!
Vuotenne on ollut taas toimintaa täynnä, harmikseni en ole ehtinyt seurata sitä edes sivusta. Pikkuhiljaa alan (ehkä?) palata normielämänsyrjään kiinni, tulen sitten kuokkimaan blogia jälkijunassa...

*VEKKI* kirjoitti...

Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta teille kaikille.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upea on ollut vuosi. Iloa, onnellisuutta ja menestystä alkavaan uuteen vuosikymmeneen.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille, tästä on hyvä jatkaa uuden vuosikymmenen kynnyksellä.