keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Neuleita vauvalle

Uudet sukupolvet ovat monelle kipinä aloittaa pienten neulomusten tekeminen. Hellyttävät mini-ihmiset saavat sormet näppäröimään pieniä nuttuja, myssyjä ja sukkia. Niin kävi Merja Ojanperälle, kun hän kuuli tulevansa isoäidiksi. Ojanperän viides kirja Neuleita vauvalle on 31 suloisen neuleen uutuuskirja, joka ilmestyi syksyllä.
Muistan oman hullaantumiseni, kun saimme kuulla ensimmäisen tehotytön odotuksesta. Kuten toisen ja kolmannenkin.
Silloin etsitään pehmeimmät langat, mallit kaappien kätköistä ja jokainen silmukka neulotaan suurella rakkaudella.
Ojanperän kirjassa on helppoja ja nopeasti valmistuvia malleja, mutta haastetta kaipaava löytää myös useamman ohjeen. Ohjeiden lähteenä on käytetty Hitomi Shidan kirjaa Japanilaiset neulemallit. Herkkyyttä ja kauneutta, pienen ihmeen ensimmäinen juhlaan tuo kastemekko, Aivan erityinen, josta Ojanperä kirjoittaa kauniisti alkusanoissa. 
Kastemekon lisäksi on ohje myssyyn, pipoon ja sukkiin.
Kaapo on ihastuttava asu, jossa neuletakin ja -housujen lisäksi liivi täydentää settiä. Tyylikäs, mukavan notkea asu, jossa lapsi viihtyy. Pienet neuleet valmistuvat jouten, eikä mallineuleissa ole monimutkaisia pintakuvioita.
Neulepeitto, Omppupomppu, on pehmeää hattaraa. Lisälämmin on mukavan kokoinen ja aina tarpeellinen. Mallikaavio on selkeä, muutaman kerroksen toistoa.
Pienille prisessoille selkeä mekko ja kiva myssy. Ihastuin tämän setin kukkahattuun, joka 1920-luvun tyyliä. Huomaa mekon kaunis pitsihelma.
Taapero setissä on kivaa raitaa palmikkotakin parina. Tasaraita on kodikasta, lempeää ja niin helppoa yhdistää muihin asuihin.
Sokeipalasesta tulee mielikuva 50-60-luvun vaatetuksesta. Muisto omasta ja veljensä peitoista Ojanperä on suunnitellut neulesetin, jossa valkoiset kirjoneuleraidat ovat kuin Sirkut tai Pulmuset =D
Kirjan mallit on suunniteltu ensimmäiseen ikävuoteen, jolloin kasvuvauhti on nopea. Kirjan lopussa on sukkamalli äidille ja lapselle. Niin samikset.  
Mallikuvioissa käytetyt silmukat on koottu helposti luettavaksi yhdellä silmäyksellä. 

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Taas sulla on uusi kirja. Nyt pitäis niitä pikkuisia sit tulla lisää niin saisit ohjeita kokeilla;)

TeSa kirjoitti...

Syksyn aikana on ilmestynyt monta kivaa kirjaa, osa on vielä päivittämättä.
Olen monesti sanonut, että kirjoja on kiva selata, kerätä ideoita, katsella värejä ja muokata aina omiin tarpeisiin sopivaksi, vaikka kohderyhmä ei olisi juuri tämä.
Kolmen kopla on kiva määrä.