keskiviikko 9. joulukuuta 2020

10 korttia

Jostain oli taas saatava alku koko hommalle, mutta nyt en sanoisi, että mopo lähti käsistä, vaan nyt on aikaa tehdä. Flunssainen olo ei helpota ja olen nyt kolmatta päivää testin jälkeen karanteenissa. En pysty olemaan pedissä pidempään kuin uni vaatii, vaan herään jo puoli kuuden aikoihin. Joten, miksipä en tekisi joulukortteja, kun materiaalit on valmiina?

Kannoin lähes kaiken materiaalin keittiöön, koska täällä on suurin pöytä. Kaikki leikkurit tarvitsee tilaa ympärilleen. Samoin suuret paperikot, korttipohjat, kuvat, koristeet ja ajatukset! Eikä tässä vielä kaikki. Minulla on joulu mielessä aina, kun näen jotain kivaa materiaalia. Olen tullut huomanneeksi, että saan tehtyä paaaljon kortteja ilman, että materiaalista tulisi minkäänlaista pulaa. Tein ensimmäiset kymmenen samalla mallilla. Tässä vaiheessa mainitsen, että hyödynsin aiemmin tekemieni kutsukorttien korttipohjat. Eli kierrätysteemalla mennään.

Aloitin kauniiden 3D-kuvien kokoamisella ja samalla silmäilin millä täytän kuvapohjan. Suklaanruskea taustapohjaksi ja siihen ylimmäksi valkoinen tähtirivistö, joka on huopatarranauhaa.
On tarraa, hilettä, liimaa ja teippiä. Kolmet sakset, piikki, pinsetit, intoa, kokeilunhalua, tekstipohjia ja taas hilettä... Jokainen kortinsaaja saa mukanaan pienen annoksen keijupölyä.
Korttien tekoon saa kulumaan suunnattoman paljon aikaa. Tämänkin harrastus on teknistynyt ja materiaalivirta on valtaisa. Käyn innolla kohti uusia haasteita, mutta näissä korteissa ei liiemmin ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa, vaan valmisosia yhdistetty.
Metsä-teema ja kierrätys joilla pääsin alkuun ja sain päivän saldoksi nämä kymmenen.
Sisäsivua koristaa talteen otetut porot, joista sain kivan täydennyksen, kun sisäsivu jää yleensä tyhjäksi runsaan päällisen jälkeen.
Poing, poing, poing. Näin se joulukortteilu nytkähti liikkeelle. Tavoitteenani on, että saan tehtyä sen verran enemmän kortteja, kuin lähetän, ettei ensi vuonna olisi taas tulenpalava kiire aloittaa. Pieni kotivara olisi hyvä olla monessakin asiassa.


10 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Niin kauniita kortteja ja jouluisen näköisiö poroineen ja tähtineen.

*VEKKI* kirjoitti...

Voi vau sentään miten kivoja kortteja. Tuo väristys on loistavasti keksitty. Ei niin tavallinen, mutta kerrassaan hieno. Mestarin tekemää.

Sartsa kirjoitti...

Kauniita kortteja.
Tunsin pienen piston kun katoin noita sinun 3D -kortteja.. Minullakin on usein ollut noita osia käsissäni, mutta en oo viittiny opetella tekniikkaa ja olen päätyny liimailemaan ne yksittäisosasina kortteihin ;D

Irma kirjoitti...

Itsetehdyt kortit ovat kyllä parasta:) Pitäisi ehkä yrittää;) Tai kyllä yritinkin tilkkutekniikalla mutta en saanut reunoista niin hyviä että olisin kelpuuttanut ne.Tekemäsi kortit ovat kyllä hyvin onnistuneita ja iloisia:)

Liisa kirjoitti...

Kauniita kortteja olet tehnyt.
Oikein hyvää vointia,pikaista paranemista.🤗🧡

Hyvää Joulun odotusta🎄💚🎅🧡

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille!
Ensimmäiset 3D-kortteihin sain opastuksen myyjältä. Ystävällinen neuvomaan ja niillä opeilla teen.
Tilkkukortit kuulostaa hyvältä. Voisiko valmiin työn kehystää niin, että reuna jää piiloon?
Tänä vuonna kortteja valmistuu paljon ja kaikissa on jotain uutta ja erilaista. Toki perinteitä kunnioittaen.

satunNainen Paula kirjoitti...

Siis voi Vihtorin villasukka, omat tekeleet on kyllä niin aneemisia! Iskee ihan korttikateus!

TeSa kirjoitti...

Ei kai ny sentään! Sinullahan on hieno valmistuneiden korttien valikoima.

Saija kirjoitti...

Kauniita kortteja. Säästän aina kaikki itsetehdyt kortit, kun niihin on nähty vaivaa.

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Niin minäkin säästän. Minulla on monelta vuodelta erilaisia kortteja tallessa.