lauantai 12. joulukuuta 2020

Pikkujoulutunnelmissa

 Glögituvan tunnelmissa on nautittu glögiä, syöty välipalaa ja ihasteltu kuusenvaloja. Aitoa kuusta ei voida tuoda sisälle asti, mutta ulkona voin elää sovussa sen kanssa. Käyn sytyttelemässä kynttilöitä, istahdan hetken ja olen. Kuuntelen yleensä sateen rapinaa, kun lumihiutaleiden kevyt suihke on kaukana täältä. Tosin saimme hiukan lunta viikko sitten, joka sittemmin hävisi vesisateen myötä yllättävän nopeasti.

Olen siirtänyt kaikenlaista askartelumateriaalia näkyviin, kun yleensä vasta joulun jälkeen löydän jemmani ja muistan, ai niin! Nyt kyllä itseänikin hymyilyttää nämä töherrykset, mutta onneksi ne voi poltaa hyvillä mielin. Ihan ite koristelin kynttilät. Ruåttalaiset pöytäkynttilät olivat sopivasti lähinnä ja ne joutuivat uhriintumaan, ei kun tuhriintumaan tämän kokeiluni myötä. Olkoon nämä ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun aloitan moisen puuhan! Ensinnäkin ei mitään taitoa, toiseksi sormet ihan siinä samassa mömmössä ja koko ajan. Kolmanneksi. Miksi siinä tuubissa on niin paljon ilmaa? Sotkua, sotkua, sotkua ja pakko kokeilla vielä tähänkin. Vanha maalattu rikkislapio toimittaa kynttiläalusen virkaa.













































2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanuus tuollainen glögitupa ja kaunista jouluista tunnelmaa ja kauneutta. Kauniita nuo kynttilät. Itse en ole koskaan kokeillut koristella kynttilöitä.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Tänä aikana on kiva sulkea ovi perässään, nauttia hetkestä ja taas jaksaa.