sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Adventinaika

 Sain tyttöjen käynnin aikana kasattua  pienen joulukylän eteisen lipaston päälle. Tässä(kin) keräilyssä on käynyt niin, että osa materiaalista joutui kadotukseen ja jouduin ostamaan lisää kiskoja. Kun sain siivottua työhuoneeni, löytyi kiskotkin. Se ja sama, mutta nyt on materiaalia tehdä ja niinpä päätettiin, että tehdään pieni junarata eteiseen, kun mökkeröitäkin valmistuu. Löytyi kiva pieni vihreä veturi, joka mennä puksuttaa lumisten puiden taa.

Bauhausista ostin pattereilla toimivat lyhtytolpat ja mökkien valaistuksen turvaa lyhyt valosarja, jonka asennuksesta meinasi tulla kauhujen yö! Aikani taistelin kädet puutuneina korkeuksiin ja sit Venla tulee kysymään, miksi teet sen noin ylös??!!
Kun kaikki oli paikoillaan, kuusenoksat pois kiskoilta, eikä veturi puskenut mutkasta pihalle, pyysin tytöt katsomaan.
Olihan siinä ihmettelemistä. Yllättävän hyvin pienet näpit pysyvät erossa näistä. On taas kotona sanottu muutama lause =)
Kunhan saan kasattua suuremman joulumaan, teen lopulliset siirrot, lisään mökkejä jos tarvii. Luulen, että saan ratakiskot riittämään vielä kuusenjalan ympärille.

Tässä sitä tähytään, josko tuonne hyllyn päälle lisäisin vielä jotain. Kyllä sinne hyvin mahtuu, kun vähän järkkäilee. Olen tänä vuonna ollut erittäin energinen laittamaan joulua. Johtunee siitä, että meillä ei rempata mitään, mutta miäs rakentaa, kun päivänvalo antaa myöden.

Tuolta nutturani takaa pilkistää tonttukeinu, jonka muutama teistä olikin bongannut uusimmasta Unelmien Talo&Koti-lehden sivulta. Keinun ostin paikalliselta kirppikseltä. Vanha talonpoikaiskeinu jatkaa kesällä matkaansa luhtiin, mutta joulun ajan se kiikuttaa Mailegin tonttuja.
Ulkona on pystynyt puuhailemaan vielä kaikenlaista, kun maa on sula ja lumeton. Itseäni on lähinnä kiinnostanut kasvari, kun muualla ei oikein ole suojaisaa paikkaa puuhailla. Tai on huvimaja, mutta siellä ei ole valoa.
Kasvarin reunalle on tuotu pari vanhaa tynnyriä. Niiden päälle olen saanut laitettua havuja ja lyhdyt. Painavat havut pitävät kevyet lyhdyt hyvin paikoillaan. Ja tuolta korkeammalta näkyy kauniisti kynttiläkin. Olen muuten polttanut hautakynttilöitä koko syksyn syystä, että. Ostimme haudoille led-kynttilät, joita ei täydy liiemmin käydä sytyttelemässä. On laskettu noin aika, kuinka kauan patterit toimivat. On kiva mennä käymään haudalla ja viedä sitten se elävä tuli.
Mietin sitten keväällä, että haluanko jättää nämä tynnyrit paikoilleen, vain siirretäänkö ne toisaalle. Kauaksi en aio niitä kiikuttaa. Pidän edelleen rustiikkisesta, ruosteesta ja kulutetusta pinnasta. En halua kiiltävää pintaa, en uutta ja kallista, vaan käyttää uudelleen uusin ideoin vanhoja materiaaleja. Vanhan materian hyötykäyttö vaatii hiukan enemmän pohdiskelua ja sehän passaa.
Kukkakauppias lähetti minulle viikkoja sitten ihanan tuliaisen, valkoisen hyasintin. Sen kukinto on pysynyt kasvarilla samanlaisena ja tuoksu on huumaava! Tein vanhaan puuastiaan pienen asetelman, jonka peitin sammaleella ja männynoksalla. 

Auenneen kukinnon vieressä on kaksi kukintoa auennut jo hyvän aikaa. Täytyisi olla lisää lämpöä ja valoa, etta kukinnot aukeavat täällä. Kesällä on välillä liian kuuma ja talvella kylmää ja pimeää. 
 
 
 Tilaan on tulossa lisälämmitin, kun se ehditään asentamaan paikoilleen. Olisi kiva kutsua ystäviä glögivierailulle. Pipareita on ainakin tarjolla. 

 Hyvää Suomen itsenäisyyden 103-vuotisjuhlaa teille kaikille,


8 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvää Itsenäisyyspäivää! Joulukyläsi on aina niin kaunis, viehättävä ja jännittäväkin. Löytyy siitän näin aikuisellekin, ja vain kuvista katsellen, paljon yksityiskohtia ja mielikuvitusta ruokkivaa nähtävää.

Sartsa kirjoitti...

Sinulla on tuo joulun rakennusprojekti joulukiireenä :) Pienet tykkää ja muistaa varmaan aikuisenakin.
Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin!

Intsu kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekkin. Tai se on vajaan tunnin kuluttua ohi.Minusta on tullut yökyöpeli ja pakaa mennä pikkutunneille ennenkuin maltan mennä maata. Aamulla nukun pitempään. Mikäs mun on ollessa,kun ei enää tarvi lähteä. Nuo sinun tekemäsi joulukylät ovat hienoja. lapsenlapsille jää niistä ihanat muistot.

Nila kirjoitti...

Kaunis joulukylä ja varmasti lapset tämän muistavat ikuisesti. Kauniisti olet myös muita asetelmia tehnyt nuo tynnyrit on kyllä ihanat.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, nuo joulukylät on NIIIIIN ihania!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
Satumaailmassa mittasuhteilla ei ole niin väliä ja tähän leikkiin on kiva uppoutua.

Saija kirjoitti...

Blogissa onkin tapahtunut paljon, kuppi kaakaota ja lukemaan :) Onhan tuo joulumaa aivan ihana!

TeSa kirjoitti...

Riittikö mukillinen kuumaa?