tiistai 15. joulukuuta 2020

Huivelot, pipa ja parit sukat

 Pitkin syksyä olen neulonut kivoja mutkattomia neulehuiveja. Lanka on Novitan Hippy, vuodelta 2006 tai ainakin paljon aikaa sitten. Olen tehnyt samaisesta langasta aiemmin ainakin virkatun huivin, todennäköisesti aikaa ennen bloggailun, kun en löytänyt mitään jälkeä päivityksestä. Kuvasin valmiit neuleet ulkona, mutta siitä huolimatta sävy on kuvissa lila, ei kanerva jota tavoittelin.

 Valmiita huiveja on kolme. Kooltaan ne ei ole mitään maxi-kokoa, vaan kerran eteen ja sitten taakse. Takin alle kiva lisä, miellyttävän pehmeä. Lankavarastoni ei ole tänä vuonna liiemmin vajentunut, mutta on aina kiva saada sinne tyhjä kolo ja onhan näitä pieniä neuleita kiva antaa vaikka lahjaksi. Tein itsellenikin pipan samalla, kun neuloin syksyllä ripulikakkaa-settiä. Päivittämiseen asti pipa ei yltänyt, kun kaksi langanpäätä odotti päättelyä. Kuvan tupsu on naalista, jonka ostin syyskuussa Kansainvälisiltä Suurmarkkinoilta Tampereelta. Malli on Koukuttamon peruspipo, lanka Unni / Rusta. Miellyttävää neuloa, 100 % pestävä villa.

Jokaiselle tehotytölle pari sukkia. Nyt en muista kuka sai viimeksi minkä parin, mutta, kun tarjoan nämä lasten äideille, valitkoon omilleen.
Ruskeat on nuorimmalle. Olen neulomassa vielä hänelle toisen sukkaparin, mutta ne ei tähän päivitykseen valmistuneet. Ja sitten ne oottaa langanpäättelyä toisen mokoman.
Kolmannet. Pienien sukkia on kiva neuloa töissä tauoilla. Tosin tällä viikolla ei ole paljon taukoakaan ennättänyt istumaan, kun viime viikon sairasloma jätti melkoisen kasan töitä tälle viikolle. Olemme tehneet miähen kanssa molemmat pitkää päivä omilla työpisteillämme. Toinen syystä, että minä saisin kaiken ajoissa valmiiksi.
Tässä vielä kolmikon raikkaat raidat ja pikkuruiset välissä.


2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kauniita sukkia oot tehnyt. Mulla on hidas tahti, kaksi paria jouluksi valmistui, toiset ystävälle ja toiset asunnottomille. Aika on mennyt villapuseroihin. Voi aikoja, mä muistan Hippylangan - ponchon siskontytölle taisin tehdä.

TeSa kirjoitti...

Lankoja penkoessa tulee nostalgisia muistoja vastaan.