perjantai 4. joulukuuta 2020

Lasikurssi

Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen. Keväällä kurssi-illat loppuivat lyhyeen, mutta syksyllä saimme Sastamalassa yhtä kurssikertaa vaille täydet tunnit. Ylöjärven kurssi loppuikin juuri ennen uusia päätöksiä. Näin aloitin postaukseni fasessa 2.12.2020, kun jälleen kerran tuli päätös rajoittaa kokoontumisia vallitsevan tilanteen mukaan. Tosin olisin kyllä joutunut perumaan tämän illan kurssitapahtuman muutoinkin, kun sain ärhäkän räkiksen, jota jäin potemaan kotiin. Olen kiitollinen, että olen saanut ohjata jälleen kerran kahta aktiivista ryhmää, joissa tehdään monipuolisesti kaunista käsityötä. Kyllä, juu. En päästä kurssilaisiani helpolla, on kuultu. Kurssilaiselle kelpaa, mutta ei opelle 😁. Kiitos kaikille kaudesta, on ollut kiva opettaa teitä. Vielä muutamaa olen opastanut netin välityksellä, että saavat työnsä valmiiksi omatoimisesti. Ylöjärven kursseille onkin alkanut tänään ilmottautumiset ja sinne on jo listaan kirjaantunut mukavasti nimiä.

Kokeilin tehdä muutaman sulastusvadin uunin täytteeksi, kun sulattelin kurssilaisen töitä. Tässä on yksi ja sama vati, jossa käytin lasinsilppua, murskattua lasivatia, josta ei tullut yhtään mitään ja valkoista konfettilasia. Toisen vadin vein kasvariin. Niin, kolmas on vasta menossa uuniin.

Uudelleen käytetyssä lasivadissa oli lumikelloja, jotka leikkasin ensinnä pois ja pienensin mosaiikkisaksilla. Asettelin ne lasimurskeen päälle niin, että sain mahdollisimaman hyvin palat pysymään paikoillaan.
Pientä puhinaa uunissa ja toinen sulatus muotissa. Lumikelloja lumessa. Meillä on hiukan satanut lunta. Tänään olisi tarkoitus ottaa muutama kuva joulupukista.
Kahden hämärän kohdatessa on kiva sytytellä kynttilöitä. Niitä käyn välillä laittamassa kasvarile, sen ulkopuolelle ja pirtillä poltan aina, kun olen kotona. Hyvää viikonloppua teille kaikille,2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Jos ei lasiksi tietäisi niin tuohan olis oikeasti lumikelloja lumessa;)
Mun retkikaveri Marialla on kans kauhea räkätauti, semmosta on siis liikkeellä. Parane pian.

TeSa kirjoitti...

Lasityöt yllättää välillä, kiitos Kristiina ❤